De ervaring van Shift Logistics

PEP Grid

'Geen ingewikkelde Excel-bestanden en tientallen sms’jes meer bij het roosteren van uitzendkrachten'

 

Werken in een gecompli­ceerd Excel-bestand met verschillende kleuren, afdelingen en tijden. En vervolgens tachtig mensen handmatig sms’en om het rooster door te geven, met de nodige fouten tot gevolg. De uitzendconsulenten bij Shift Logistics, een gespecialiseerd werving- en selectiebureau in de logistieke wereld, hadden het niet gemakkelijk. Toen PEP Grid werd ingevoerd, stonden zij versteld van de tijdswinst en gebruiksvriendelijkheid.

Veel tijd én frustratie


Shift Logistics werft, selecteert en begeleidt logistiek personeel en tijdelijke krachten binnen de productie- en foodsector. Het bedrijf werkte al jarenlang met een ingewikkelde Excel-sheet om planningen te maken.
Maarten Hack, uitzendconsulent, vertelt: “We werkten met urenbriefjes en maakten het rooster voor één van onze grootste klanten in Excel. We verstuurden de planning vervolgens via sms aan tachtig uitzendkrachten. Het maken van de roosters kostte niet alleen veel te veel tijd, maar zorgde ook voor frustratie. Sms’jes kwamen niet aan of mensen reageerden per sms dat ze niet konden. Op een gegeven moment ben je gewoon het overzicht kwijt.”

'Het maken van de roosters kostte niet alleen veel te veel tijd, maar zorgde ook voor frustratie. Op een gegeven moment ben je gewoon het overzicht kwijt'

Uitdagingen

Shift Logistics besloot dat er een oplossing voor dit probleem moest komen. Maarten: “De klant groeide in omvang en complexiteit en deed steeds vaker een beroep op ons. De noodzaak voor een geautomatiseerd systeem werd groter. Daarom hebben we bij Nedap Staffing Solutions aangeklopt.” De belangrijkste uitdagingen van Shift Logistics waren als volgt:

  • Hoe krijg ik een goed overzicht van de beschikbaarheid van de flexpool?
  • Hoe maak ik een sluitend rooster, zonder dat ik alle uitzendkrachten individueel moet inlichten?

'Alles bij elkaar is het gewoon een heel prettig systeem, dat het roosteren voor een grote klant enorm eenvoudig maakt'

Eenvoudig en overzichtelijk

Nedap Staffing Solutions en Shift Logistics besloten samen dat PEP Grid de ideale oplossing voor het probleem was. Dit is een eenvoudig systeem dat uitzendbureaus helpt bij het maken van een efficiënt rooster. Hierdoor beschikt Shift Logistics voortaan over een compleet overzicht van hoe het rooster gevuld is, welke vacatures er nog openstaan en welke uitzendkrachten er beschikbaar én geschikt zijn.

Roosteren vanaf je computer of tablet

Maarten vertelt verder over de gebruiksvriendelijkheid van PEP Grid. “Uitzendkrachten geven vanaf hun smartphone in de PEP Grid-app aan wanneer ze beschikbaar zijn. Via mijn computer of tablet kan ik eenvoudig het rooster maken op basis van de aanvraag van de klant, die ook via PEP Grid binnenkomt. Dan informeer ik alle ingeplande uitzendkrachten met één druk op de knop. Degenen die ingepland zijn, kunnen de planning eenvoudig accepteren op hun smartphone. Ik zie vervolgens wie de planning geaccepteerd heeft en behoud zo het overzicht. Geen ingewikkelde Excel-sheets of tientallen sms’jes meer.”

Meer tijd voor mensen

De uitzendconsulenten van Shift Logistics houden veel kostbare tijd over sinds de invoering van PEP Grid, aldus Maarten. “Die tijd kunnen we nu besteden aan datgene waar het voor ons om draait: mensen. Doordat PEP Grid zo ontzettend gemakkelijk en gebruiksvriendelijk is, kunnen wij aandacht besteden aan planning, klantcontact en acquisitie. Als een opdrachtgever vijf mensen extra nodig heeft, kan ik deze zelfs thuis of onderweg via mijn tablet inroosteren. Je kunt ook mensen aan bepaalde afdelingen toewijzen of aangeven over welke certificaten of kwalificaties ze beschikken. Alles bij elkaar is het gewoon een heel prettig systeem, dat het roosteren voor een grote klant enorm eenvoudig maakt.”

Benieuwd wat Pep grid voor jouw organisatie kan opleveren?

Wil je graag meer informatie over de PEP Grid en welke voordelen dit jou kan bieden. Dan kun je ons bellen op onderstaand nummer. Karen of Jelle helpen jou dan graag verder. 

Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

 

Bel direct

0544 – 47 16 96

 

 

 

 

Ik ben akkoord met de privacy policy van Nedap